Bewegen is belangrijk. Het is goed voor de algehele gezondheid. Uw gemeente biedt waarschijnlijk diverse sportvoorzieningen aan in samenwerking met een aparte entiteit: een sportbedrijf. Deze is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor exploitatie en beheer van de sportaccommodaties.

Sportief Gebouwd helpt gemeenten bij het vastleggen van juridische overeenkomsten en voorwaarden. Zo kunnen uw inwoners ongestoord genieten van het sporten en worden eventuele conflicten tussen gemeente en sportbedrijven voorkomen.

Leg juridische zaken vast via aparte entiteit vast

Als gemeente kunt u niet alle sportaccommodaties exploiteren en beheren. Vaak wordt ervoor gekozen om hiervoor een aparte entiteit op te richten in de vorm van een sportbedrijf. Deze is financieel en juridisch zelfstandig. Daarnaast is die bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid en het beheer van de gemeentelijke sportvoorzieningen. Hoe ver deze taakuitvoering gaat, verschilt per sportbedrijf. De invulling hiervan is aan de gemeente zelf. Welke taakuitvoeringen u ook afspreekt, het is belangrijk om deze zaken juridisch vast te leggen.

Sportief Gebouwd is uw juridische partner

Sportief Gebouwd is expert in het maken van de juiste juridische overeenkomsten en voorwaarden tussen gemeente en sportbedrijf. Wij zijn uw juridische partner! Ons deskundige team stelt juridische documenten op, waarbij zowel de gemeente als het sportbedrijf belang bij hebben. We verliezen hierbij de positie en het algemeen belang van de sportvoorziening(en) nooit uit het oog. Helaas zien we nog te vaak in deze vorm van samenwerkingen dat er een ‘gentlemen’s agreement’ wordt ondertekend in deze vorm van samenwerkingen, maar dit voldoet al lang niet meer in de sportbranche en de complexe vastgoedwereld.

Door juridische spelregels vast te leggen, alle partijen in ogenschouw te nemen en de regels en wetten te respecteren, kan Sportief Gebouwd voor uw samenwerking een juridisch document opstellen. We vertalen ingewikkelde juridische afspraken in bondige en toegankelijke overeenkomsten, voorwaarden, opzegbrieven en meer. Aangezien elke gemeente een eigen sportbeleid heeft, maken wij deze helemaal op maat.

Voorkom ingewikkelde procedures

Door serieus om te gaan met afspraken tussen gemeente en het sportbedrijf als aparte entiteit, voorkomt u conflicten. Schakel Sportief Gebouwd daarom nu in, zodat u achteraf onze juristen niet nodig heeft om een jarenlange, kostbare procedure te moeten voeren.

Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een adviesgesprek. We komen graag persoonlijk met u in contact! Sportief Gebouwd is een platform van Marxman Advocaten en houdt kantoor in Apeldoorn en Amersfoort.

Secured By miniOrange