4 juli 2019

De verhuur professionaliseren van sportbedrijven

Sportief-Gebouwd-Header

Sportief Gebouwd professionaliseert de verhuur van sportbedrijven met handige modellen en online tools

AMERSFOORT – Sportief Gebouwd helpt publieke en private sportbedrijven bij het formaliseren van huurafspraken. Dat gebeurt door het aanbieden van (standaard) modelovereenkomsten, algemene voorwaarden, opzegbrieven en meer. Ook biedt Sportief Gebouwd een handige rentetool. Sportief Gebouwd is een digitaal platform ‘powered by’ Marxman Advocaten en is nu online.

Sportief Gebouwd helpt publieke en private sportbedrijven bij het opstellen van juridische afspraken tussen verhuurder en huurder. Met de standaard modellen en tools hebben sportbedrijven (tegen betaling) juiste en gedegen juridische documenten in handen om hun maatschappelijk vastgoed te managen. Ook is een online rentetool beschikbaar om eenvoudig en snel boeterentes te kunnen berekenen op een voor de verhuurder gunstige manier. Gebruikers krijgen toegang tot relevante updates en de helpdesk van Marxman Advocaten.

Minder kans op huurconflicten

‘Ondernemen in de sport kent vele spelregels’, zegt advocaat Werner Altenaar over de aanleiding voor de oprichting van Sportief Gebouwd. ‘Zeker over de (ver)huur van maatschappelijk vastgoed mag geen enkel misverstand bestaan. Toch zien we in de praktijk dat verhuurders huurafspraken over sportaccommodaties beter moeten vastleggen. Veel contracten zijn opgesteld met in het achterhoofd ‘we kennen elkaar’ en ‘we regelen het altijd al zo’. Echter, een gentlemen’s agreement voldoet niet meer in de almaar commerciëler wordende sportbranche en de complexe vastgoedwereld. De verhuur van sportbedrijven vraagt om een professionaliseringsslag.’

Verhuur wordt eenvoudiger

De modellen en tools zijn opgesteld door experts in het huurrecht en (maatschappelijk) vastgoed van Marxman Advocaten. Zij vertalen ingewikkeld huurrecht in bondige en toegankelijke overeenkomsten, voorwaarden, opzegbrieven en meer. Vanaf het moment dat vertegenwoordigers van sportbedrijven de kant-en-klare modellen en tools downloaden, zijn ze klaar om geschikt te worden gemaakt voor hun vastgoed. Alle belangrijke bepalingen die er in het huurrecht toe doen, staan helder beschreven in bondige documenten. Gebruikers kunnen elk document door Marxman Advocaten laten aanpassen aan de eigen situatie en opnieuw gebruiken.

Zie: www.sportiefgebouwd.nl

Secured By miniOrange